Curly Girl metoden

Hvad er Curly Girl metoden?

Hvis du har krøller, og gerne vil gøre noget godt for dit hår, så bør du overveje Curly Girl metoden, som tages i brug af flere og flere kvinder.

Curly Girl metoden er udviklet til at pleje og style naturlige krøller, hvor du undgår produkter, der indeholder sulfat, silikone, usunde olier og udtørrende alkohol. På den måde undgår du kemikalier, som modarbejder fugt, som ofte får dit hår til at blive kruset og tørt.

Med andre ord får du dine krøller til at forblive smukke ved at anvende produkter, der ikke skader dit hår. Hvis du har glat hår og gerne vil have sundt og velplejet hår, kan du faktisk også anvende metoden.

Derudover er der i Curly Girl metoden fokus på, at du så vidt det er muligt, undgår at tilføre for meget varme til håret, og at du undgår at vaske håret for ofte.

Men hvordan kommer du i gang – og hvordan styler du overhovedet dine krøller bedst? Det guider vi dig igennem!

Hvordan adskiller metoden sig fra andre krøller?

Curly Girl metoden adskiller sig ved, at du ikke bruger produkter med kemikalier, der kan skade dit hår. Det er en af de bedste, naturlige metoder til pleje af krøllet hår.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan gå mellem to til seks uger, førend dit hår har genvundet sin fugt og har vænnet sig til, at du ikke bruger din tidligere shampoo. Væbn dig derfor med tålmodighed. Bare fordi du ikke ser resultater fra dag ét, betyder det ikke, at det ikke er ventetiden og tålmodigheden værd.

Step by step til Curly Girl metoden

  • Vask dit hår en sidste gang

Inden du går i gang med Curly Girl metoden, anbefaler vi, at du vasker dit hår en sidste gang, som du normalt gør. På den måde er dit hår klar og fri fra produkter, til når du begynder på Curly Girl metoden.

  • Vask dit hår med vaskebalsam: Co-wash eller Low Poo-shampoo

”Co-wash” er en vaske- eller rensebalsam, som er en forkortelse for ”conditioner only wash”, der er en særlig måde at tilføje fugt til håret. Du starter med at gøre håret vådt og fordeler derefter en silikonefri balsam i hovedbunden. Massér den godt ind, så du sørger for, at hovedbunden får en god massage. Bagefter er det vigtigt, at du får skyllet håret grundigt. Hvis du mere er til det, kan du også vælge at bruge en Low Poo-shampoo, som er en mild shampoo uden sulfater, der også giver en masse fugt til håret.

  • Plejebalsam, hårkur og leave-in conditioner

Efter du har skyllet din vaskebalsam ud, skal du bruge en balsam med fugt. Her kan du også sagtens bruge den samme vaskebalsam som i step 2. Du starter med at fordele balsam i håret og spidserne. I dette step skal balsammen ikke sidde i hovedbunden. Balsammen gør, at det er nemmere at filtre krøllerne ud og skille dem ad.

Efter 3-5 minutter skal du skylle din balsam ud, men sørg for, at vandet ikke er for varmt. Afslut med at klemme det overskydende vand ud, når du er færdig.

Du kan med fordel bruge en leave-in conditioner efter badet, som sørger for pleje af dit hår, til du vasker det næste gang. 1 gang i ugen, eller efter behov, kan du også forkæle håret med en god hårkur.

  • Undgå almindelige håndklæder

Du har nok oplevet, at dit hår kan blive kruset, efter du har tørret det. Derfor anbefaler vi, at du bruger et håndklæde lavet af mikrofibre. Du kan også alternativt bruger en t-shirt i bomuld. Når du tørrer håret, skal du så vidt muligt undgå føntørring, da det kan skade håret og gøre det tørt.

Book tid

Skal du have frisket håret op, inden du giver dig i kast med Curly Girl metoden? Er du mere til Balayage, så klik her. Så ring herind på 26 35 95 75 og book en tid. Vi ses i Salon Søndergade!

Åbningstider

Mandag – Lukket
Tirsdag – 9.00-17.30
Onsdag – 9.00-17.30
Torsdag – 9.00-19.00
Fredag – 9.00-17.30
Lørdag – 9.00-13.00
Søndag – Lukket

Vi glæder os til at se dig!

Siden starten har Salon Søndergade præget bybilledet af Odense C. med en dejlig lys og lækker frisør salon på 100m2.

Nyd din kaffe, espresso, cappuccino eller en lækker latte imens du venter eller under din klipning.
Hos os handler det om oplevelsen.